07.04.23

Про проведення щорічного Всеукраїнського проєкту «Мішечок»


З метою формування національної культури чистоти, правильного поводження з відходами, дбайливого ставлення до довкілля, відповідального споживання, створення сприятливих умов для розвитку волонтерства і самореалізації української молоді та школярів, розвитку місцевих громад Міжнародний молодіжний рух «School Recycling World» організовує щорічний всеукраїнський проєкт «Мішечок» з 3.04.2023 по 12.05.2023.

Завдання проєкту: заохотити здобувачів освіти виготовити мішечки (торбинки), що будуть екологічною альтернативою пластиковому пакуванню і сприятимуть поширенню екологічного мислення та звичок. В рамках проєкту буде проведений конкурс. У конкурсі можна брати участь колективно та індивідуально.

До участі у проєкті запрошуються учні, вихованці закладів загальної середньої освіти та закладів позашкільної освіти. Проєкт проводиться на добровільних засадах і є відкритим для учнів закладів освіти, педагогів, які є внутрішньо переміщеними особами або тимчасово проживають за кордоном.

У межах проєкту відбудеться конкурс серед закладів загальної середньої освіти та закладів позашкільної освіти з індивідуальними та колективними номінаціями. Головний подарунок отримає навчальний заклад, учні якого пошиють найбільшу кількість мішечків, – принтер для сублімаційного друку.

Для колективних учасників додатково необхідно ознайомитися з положенням та заповнити анкету за посиланням до 12 травня 2023 року включно. Результати проєкту опублікують на сайті 19 травня 2023 року