06.04.23

Про проведення ІІ Всеукраїнської історико-краєзнавчої конференції


21-23 квітня 2023 року
в м. Запоріжжя у режимі онлайн відбудеться ІІ Всеукраїнська історико-краєзнавча конференція учнівської молоді «Військово-історичні події на теренах України: минуле і сучасність» (далі – конференція).

Організаторами заходу є Український державний центр національнопатріотичного виховання, краєзнавства і туризму учнівської молоді, комунальний заклад «Запорізький обласний центр туризму і краєзнавства, спорту та екскурсій учнівської молоді» Запорізької обласної ради за підтримки Департаменту освіти і науки Запорізької обласної військової адміністрації.

До участі у конференції запрошуються учні закладів загальної середньої освіти та вихованці закладів позашкільної освіти України, які пройшли попередній відбір. Програмою конференції передбачається робота секцій за напрямами: «Історія військової справи на території України: з найдавніших часів до новітнього часу», «Українська революція 1917-1921 рр. в персоналіях, подіях та наслідках», «Антропологічний вимір війни», «Усна історія російськоукраїнської війни», «Військово-історичні події в експозиціях музеїв», «Військова тематика в історико-культурних пам’ятках». Умови проведення конференції розміщені на сайті УДЦНПВКТУМ у розділі «Краєзнавство».