07.04.23

Про проведення заходів з платіжної безпеки в закладах освіти


Інформуємо про проведення освітніх заходів на тему платіжної безпеки в межах Всеукраїнської інформаційної кампанії з протидії платіжному шахрайству “Шахрай Гудбай”. Мета заходів: підвищити рівень знань дітей та молоді з платіжної безпеки.

Із 03 квітня до 14 травня 2023 року Національний банк України разом із партнерами проводить Марафон амбасадорів кампанії “Шахрай Гудбай” для педагогів та конкурс відеоробіт про платіжне шахрайство “PaySafe” для учнів та студентів. 

Марафон амбасадорів кампанії “Шахрай Гудбай” – це освітній проєкт для педагогів, які підвищують рівень знань дітей та молоді з платіжної безпеки. Амбасадори кампанії “Шахрай Гудбай” – це освітяни, які проводять освітні заходи на основі розроблених Національним банком України освітніх матеріалів та протидіють платіжному шахрайству. Амбасадором кампанії може стати педагог, бібліотекар, працівник закладу шкільної, позашкільної, професійно-технічної, фахової передвищої та вищої освіти.

Термін проведення: з 03 квітня до 14 травня 2023 року. Призи для переможців: п’ять переможців Марафону отримають подарунки від партнерів проєкту: брендовані худі, екосумки, чашки. Навчальні заклади, які представляють амбасадори, отримають кубки переможців та сертифікати на купівлю електронної техніки на суму 7 000 грн.

Конкурс відеоробіт про платіжне шахрайство “PaySafe” – це освітня ініціатива, під час якої учні та студенти створюють відео на базі поширених сценаріїв платіжного шахрайства. Умови конкурсу: зняти коротке відео (до 5 хв.) за сценарієм шахрайства. У конкурсі можуть брати участь учні та студенти віком від 11 до 21 року. 

Термін проведення: з 03 до 30 квітня 2023 року. Призи для переможців: команда, яка посяде 1 місце, отримає один сертифікат на купівлю електронної техніки на суму 15 000 грн. Всього буде визначено 7 команд переможців. Повний перелік призів зазначено в умовах участі в конкурсі. 

Для участі в заходах необхідно зареєструватися. Форми реєстрації, освітні матеріали для проведення заходів, детальні умови участі в Марафоні та конкурсах на сайті проєкту. Участь у заходах можуть брати заклади шкільної, позашкільної освіти. Учасники Марафону амбасадорів кампанії “Шахрай Гудбай” отримають електронні сертифікати про участь від Національного банку України. Переможці Марафону та конкурсів отримають цікаві призи.