14.05.24

Про безкоштовний онлайн-курс підвищення кваліфікації для освітян


Інформуємо про безкоштовний онлайн-курс підвищення кваліфікації для освітян «Основні права та принципи особистості відповідно до статей Європейської соціальної хартії», що створено Асоціацією інноваційної та цифрової освіти, за підтримки Ради Європи в межах проєкту «Посилення соціального захисту в Україні».

У наш час існує нагальна потреба донесення інформації про зміст соціальних прав, закріплених в Європейській соціальній хартії (ЄСХ), та механізмів їх забезпечення до широких верств населення в Україні, в першу чергу до учасників освітнього процесу. Це має сприяти вихованню активних членів громадянського суспільства, обізнаних у своїх права та гарантіях, що їм повинна забезпечувати держава, адже тільки за таких умов Україна зможе трансформуватися в повноцінного члена Європейського Союзу, що ґрунтується на повазі та забезпеченні цінностей демократії, верховенства права, поваги до прав людини та недискримінації.

У цій складній, але надзвичайно важливій справі на допомогу освітянам і спрямовано зазначений курс підвищення кваліфікації для освітян, що розміщено за покликанням 

Мета курсу: формування в учасників освітнього процесу обізнаності у своїх соціальних правах, закріплених в ЄСХ, формування первісних навичок захистусвоїх прав та залучення до правозахисної діяльності, спрямованої на імплементацію європейських соціальних стандартів в України.

Програма курсу затверджена Державною науковою установою «Інститут модернізації змісту освіти». Учасники, які пройдуть онлайн-курс отримають сертифікат про закінчення курсу із зазначенням 0,5 кредиту ЄКТС.