13.05.24

Про підготовку методичних посібників з профільної еколого-біологічної позашкільної та позакласної освіти


КЗ «ЗОЦЕНТУМ» ЗОР пропонує педагогічним колективам закладів освіти Запорізької області долучитися до підготовки матеріалів в методичний посібник «Організації освітнього процесу в умовах позашкільної та позакласної роботи еколого-натуралістичного профілю» з питань: - Методика викладання біології, хімії, екології, астробіології тощо (з власного досвіду педагога) в умовах позашкільної та позакласної роботи; - Формування критичного мислення через впровадження інноваційних технологій на заняттях гуртків природничого циклу в умовах позашкільної та позакласної роботи. 

Вимоги до підготовки матеріалів:
Поданий матеріал – це дидактично та методично оброблений і систематизований автором (авторами) інформаційний матеріал. Вибір виду ілюстрацій залежить від мети, яку ставить перед собою автор(автори).

Можна сформулювати такі загальні рекомендації авторам по ілюструванню посібника: - ілюстрації мають використовуватися тільки у тих випадках, коли вони розкривають, пояснюють або доповнюють інформацію, що міститься у змісті матеріалу. Наявність їх дозволяє авторам передати більш чітко, точно та образно матеріали; - під час підготовки ілюстрацій слід враховувати можливості відтворення їх типографією та інші фактори; - ілюстрації у вигляді схем не повинні повторювати матеріалу основного тексту або містити зайву інформацію.

В кінці матеріалу мають бути приведені джерела, з яких отримано фактичний матеріал, що вказуються у відповідних посиланнях та у бібліографічному списку. Необхідно використовувати лише дані, допущені до опублікування у відкритому друці.

Оформлення: матеріал друкується через 1,0 інтервал; шрифтом Times New Roman № 14. Матеріали до методичних посібників просимо надсилати на електронну адресу tktatvas@gmail.com до 15 вересня 2024 р.