20.03.23

Про сприяння реалації проєкту збору свідчень


Український інститут національной пам’яті до роковин широкомасштабного вторгнення РФ започаткував збір свідчень (інформації) про праведні (людяні) та мужні діяння, здійснені під час російсько-україської війни.

Після 24 лютого 2022 року поряд із відчайдушним героїзмом військових інформаційний простір був сповнений розповідями про цивільних українців, які в надзвичайно складних обставинах широкомасштабної агресії та окупації демонстрували мужність і людяність.

Український інститут національної пам’яті хоче зафіксувати та зберегти інформацію про такі людяні та мужні діяння для історії. Йдеться про факти допомоги, порятунку та мужніх вчинків, здійснених цивльними на окупованій чи прифронтовій території. До уваги береться весь період війни, починаючи з 2014 року. Заклади освіти  запрошуються до збору інформації для проєкту.

Інформацію для проєкту Український інститут національной пам’яті приймає за електронною адресою: ua.bravehearts@gmail.com або за поштовою fдресою: вул. Липська, 16, Київ, 01021.