23.03.23

Про срияння в реалізації проєкту «СПІЛЬНО для сім’ї»


У відповідь на виклик, пов’язаний із порушенням прав дитини на безпеку та освіту в стані війни, розпочато реалізацію проєкту «СПІЛЬНО для сім’ї», що впроваджується БО «Українська освітня платформа» за підтримки Дитячого фонду ООН (UNICEF) у Львівській, Івано-Франківській, Тернопільській, Дніпропетровській, Харківській, Запорізькій, Черкаській та Кіровоградській областях з листопада 2022 року по серпень 2023 року. 

Важливим компонентом проєкту є допомога дітям уміти розпізнавати вибухонебезпечні предмети й знати правила поведінки з ними. У рамках співпраці з Дитячим Фондом ООН (UNICEF) нашою метою є залучення фахівців (учителі, фахівці соціальної роботи, психологи, заступники директорів з навчально-виховної роботи) для проведення освітніх занять з теми: “Мінна безпека” у закладах загальної середньої освіти, що допоможе дітям зберегти своє життя.

Проєкт створений для підтримки дітей під час війни – їхнього здоров'я, безпеки, освіти та розвитку. У рамках проєкту Благодійна організація «Українська освітня платформа»: 

  •  навчає й надаємо матеріали для роботи педагогів для проведення занять з теми: “Мінна безпека” ; 
  •  забезпечує дітей необхідними груповими навчальними матеріалами; 
  •  підтримує та навчаємо фахівців (учителів, фахівців соціальної роботи, психологів, заступників директорів з навчально-виховної роботи), щоб допомогти їм якісно висвітлити тему “Мінна безпека” для дітей у закладах загальної середньої освіти в умовах війни.

 Участь педагогів у проведенні занять не оплачується! Умови участі для педагогів: 

  • 1. До початку роботи з дітьми педагог має пройти онлайн навчання.
  • 2. Протягом місяця потрібно провести 1 захід для групи дітей (не менше 20-ти осіб). Заняття можуть проводитися онлайн та офлайн (у залежності від роботи закладу). 
  • 3. Уся звітність (графік проведення занять, кількість присутніх, фотозвіт) у рамках проєкту буде проводитися в гугл-формах, тому важливо, щоб педагог мав навички користування гугл документами.
  •  4. Після проведення занять з мінної безпеки педагог отримує сертифікат підвищення кваліфікації. 

За попередніми підрахунками ДСНС України, близько 80 тис.км2 території України потребує розмінування. Це становить приблизно 13% від площі країни. Зважаючи на теперішню ситуацію в державі, тема мінної безпеки є актуальною. Найуразливішою категорією є діти, які потребують навчання та інформуванню на цю тему. 

Благодійна організація «Українська освітня платформа» пропонує навчання та супровід учителям предмету “Основи здоров’я” (оскільки мінна безпека є компонентом їх предмету), класним керівникам (для проведення виховних годин), вчителям початкових класів та всіх бажаючих педагогів для підвищення їх кваліфікації.

Онлайн-форма для реєстрації педагогів.  Реєструватися можуть усі, хто готовий виконувати умови проєкту та погодив свою діяльність з адміністрацією навчального закладу.