07.02.23

Про сприяння щодо участі у Третіх змаганнях Noosphere Space Games. Senior edition


Громадська організація «Асоціація Ноосфера», Федерація ракетомодельного спорту України та інформаційний партнер Національний університет «Запорізька політехніка» запрошують здобувачів закладів  освіти Запорізької області взяти участь у Третіх змаганнях Noosphere Space Games. Senior edition.


Змагання проходитимуть в онлайн форматі на базі комп’ютерної гри KSP. Kerbal Space Program (з англ. — «Космічна програма Кербалів»; скор. KSP) — комп’ютерна гра в жанрі симулятора, що належить до жанру космічних симуляторів

Події в грі відбуваються у вигаданому ігровому всесвіті, де інопланетяни починають свою космічну програму, яка розвивається під управлінням гравця. Під час гри можна запустити корабель на орбіту або за її межі, досліджувати супутники й планети, будувати бази й космічні станції. У вас буде безліч запчастин для збору функціонального космічного корабля, який літатиме (або не літатиме) відповідно до реалістичної аеродинаміки та орбітальної фізики. Реальними аналогами програм, можливих в KSP є космічна програма «Аполлон», Міжнародна космічна станція, Марсіанська наукова лабораторія тощо.

Про KSP навіть писали статті на сайті NASA й ESA (Європейське космічне агентство).

Призовий фонд – $1500, участь безоплатна. Формат проведення – онлайн. Змагання проходять в індивідуальному форматі, тож шукати команду не потрібно.

На вас також чекає челендж від космічної компанії Flight Control Propulsion. Якщо ви студент останніх курсів технічних спеціальностей в вищих навчальних закладах України, у вас буде можливість взяти участь не тільки в змаганнях, а й в окремому заліку. Усі потенційні кандидати отримають шанс потрапити на інтернатуру в компанію, а переможець ще й фірмовий мерч у подарунок! Деталі будуть анонсовані після закриття реєстрації.

Учасникам потрібно буде:

– Зібрати ракету в Kerbal Space Program

– Доставити ровер на Дюну

– Здійснити поїздку і встановити прапор

– Успішно повернутися на планету Кербін

У тих, хто не знайомий з Kerbal Space Program, буде можливість долучитися до окремого заліку зі спрощеною місією й приємними подарунками.

Реєстрація триває до 15 лютого 2023 року включно. Після завершення реєстрації для учасників змагань буде проведено низку навчальних вебінарів.