18.01.23

Щодо використання в закладах загальної середньої освіти Запорізької області регіональної освітньої платформи «Школа сучасних знань» на базі системи організації дистанційного навчання Moodle


З метою методичної та технічної підтримки організації освітнього процесу в закладах загальної середньої освіти Запорізької області із застосуванням технологій дистанційного навчання комунальний заклад «Запорізький обласний інститут післядипломної педагогічної освіти» Запорізької обласної ради рекомендує до використання педагогічними колективами безкоштовну повнофункціональну регіональну платформу дистанційного навчання та створення електронних курсів «Школа сучасних знань»  на базі системи Moodle.

Комунальний заклад «Запорізький обласний інститут післядипломної педагогічної освіти» Запорізької обласної ради надає можливість безкоштовно закладам загальної середньої освіти області зареєструвати свій заклад на цій платформі та розміщувати там свої матеріали для дистанційного навчання учнів. Технічне адміністрування платформи здійснює обласний науково-методичний центр інформатизації освіти ЗОІППО.

Для закладів освіти, які виявлять бажання обрати для впровадження в закладі освіти платформу «Школа сучасних знань», буде організовано навчання адміністраторів та педагогів закладу освіти щодо створення дистанційного навчального середовища, особливостей роботи на платформі, розміщення інтерактивного навчального контенту, створення курсів, тестування, оцінювання, роботи учнів та вчителів на платформі тощо. Щотижня будуть проводитись консультації для користувачів (за потреби). Якщо у закладі освіти є в наявності сервер, буде надана технічна допомога по встановленню та налаштуванню системи Moodle на сервері закладу освіти.