18.03.24

Про реєстрацію педагогічних працівників закладів освіти Запорізької області на тренінг «Стаємо сильнішими разом!»


У межах реалізації швейцарсько-українського проєкту «DECIDE – Децентралізація для розвитку демократичної освіти», відповідно до меморандуму про співпрацю із ГО DOCCU, комунальний заклад «Запорізький обласний інститут післядипломної педагогічної освіти» Запорізької обласної ради у термін квітень - червень 2024 р. планує проведення цільового підвищення кваліфікації педагогічних працівників Запорізької області на тренінгах «Стаємо сильнішими разом!». 

До участі у тренінгу запрошуються педагогічні працівники закладів дошкільної, загальної середньої та позашкільної освіти, практичні психологи, фахівці інклюзивно-ресурсних центрів Запорізької області.

Учасники тренінгу матимуть можливість: − поглибити обізнаність у сфері освіти для демократичного громадянства та освіти з прав людини; − розвинути розуміння ключових аспектів розвитку демократичної взаємодії в дитячих спільнотах задля сприяння інтеграції дітей, які опинилися в умовах війни; − практично ознайомитись з можливостями використання ресурсів ОДГ/ОПЛ у роботі з дитячими спільнотами задля розвитку демократичної взаємодії та компетентностей для культури демократії; − розвинути навички, необхідні для використання ресурсів ОДГ/ОПЛ щодо розвитку демократичної взаємодії в дитячих спільнотах задля сприяння інтеграції дітей, які опинилися в умовах війни; − удосконалити загальні (громадянська, соціальна, культурна, лідерська) і професійні (методична, інформаційно-цифрова, психологічна, емоційноетична, педагогічне партнерство, інклюзивна, організаційна, рефлексивна, здатність до навчання впродовж життя) компетентності.

Організаційні умови: 1) обсяг освітньої програми – 30 год., 2) форма навчання – дистанційна; 3) тривалість навчання – 6 днів, залученість до вебінарів у другій половині дня; 4) присутність на вебінарах обов’язкова. За результатами успішного проходження тренінгу учасникам видається сертифікат. 

Реєстрація здійснюється до автоматичного заповнення групи (кількість учасників обмежена) за посиланнями:

- учителі-предметники закладів загальної середньої освіти, педагогічніпрацівники закладів позашкільної освіти; 

- учителі початкових класів закладів загальної середньої освіти;

- педагогічні працівники закладів дошкільної освіти; 

- практичні психологи, фахівці інклюзивно-ресурсних центрів. 

Графік навчання та списки груп буде доведено додатково після опрацювання результатів реєстрації.