11.02.22

Про навчально-методичний онлайн-тренінг

Запрошуємо вчителів початкової школи до участі в навчально-методичному онлайн-тренінгу «Вимоги до обов’язкових результатів кліматичної та екологічної освіти для учнів початкових класів».

Тренінг відбудеться 24 лютого 2022 року о 14:00 (платформа  ZOOM) на в рамках проекту «Кліматична та екологічна освіта для учнів початкових класів» з метою формування серед учнів 1-4 класів культури споживання і навичок поведінки, орієнтованих на здоровий спосіб життя, раціональне поводження з ресурсами, вибір екологічно дружньої продукції і запобігання кліматичним змінам.

Проект впроваджується ВГО «Жива планета» за підтримки Фінського Посольства в Україні та сприяння Міністерства освіти та науки України. До реалізації проекту долучились співробітники Національної академії педагогічних наук України, Державної наукової установи «Інститут модернізації змісту освіти», Міністерства захисту довкілля та природних ресурсів, Державна екологічна академія післядипломної освіти та управління.

Учасники отримають сертифікати учасника тренінгу (6 академічних годин) від Державної екологічної академії післядипломної освіти та управління.

Програма тренінгу:

Пор.

Назва теми тренінгу

Загалом годин

Розподіл навчального часу за видами занять

Тренінг

Практичні заняття

Контроль

знань

Тема 1. Суть освіти для сталого розвитку.

2

1

1

1.1

Суть понять «екологічна безпека», «сталий розвиток» і «Глобальні цілі сталого розвитку», «сталий спосіб життя».

1

1

1.2

Моделі поведінки учнів початкової школи під час навчання. Навички учня для сталого способу життя.

1

_

1

Тема 2. Зміст освітнього процесу та методика Усвідомлення розмаїття природи, взаємозвязків її обєктів та явищ, пояснення ролі природничих наук і техніки в житті людини, відповідальна поведінка у природі

4

2

1

1

2.1

Сучасний погляд на методика розвитку в учнів сталих навичок через відповідальну поведінку в природі. Ролі педагога у моделі навчання емпауементу.

1

1

2.2

Структура діяльнісно спрямованого уроку.

Тренажер відпрацювання створення та використання практичних вправ за допомогою методичних та дидактичних матеріалів проекту «Кліматична та екологічна освіта для учнів початкових класів»).

3

1

1

1

  • Всього годин

 

6

 

3

 

2

 

1


Участь за попередньою реєстрацією за посиланням  

Контактна особа: Галина Бузан (066) 405-42-80, galinabuzan@gmail.com.