24.01.23

Про проходження Сертифікації-2023


Відповідно до наказу Міністерства освіти і науки України від 16.01.2023 No 35 «Про деякі питання проведення сертифікації педагогічних працівників у 2023 році» сертифікація педагогічних працівників у 2023 році поширюється на вчителів початкової школи, вчителів математики і української мови та літератури, які забезпечують реалізацію нового державного стандарту на першому циклі базової загальної середньої освіти.

Основний етап реєстрації вчителів початкової школи триватиме з 30 січня по 05 лютого 2023 року, в якому для вчителів Запорізької області встановлена гранична кількість – 56 осіб.

Додатковий етап реєстрації вчителів початкової школи триватиме з 06 лютого по 13 лютого 2023 року, але у межах загальної граничної кількості.

Реєстрація вчителів для проходження сертифікації відбуватиметься на порталі Українського центру оцінювання якості освіти.

Основний етап реєстрації вчителів математики та української мови і літератури триватиме з 01 серпня по 07 серпня 2023 року, в якому для вчителів Запорізької області встановлена гранична кількість – 16 осіб та 15 осіб відповідно.

Додатковий етап реєстрації вчителів математики та української мови і літератури триватиме з 07 серпня по 11 серпня 2023 року, але у межах загальної граничної кількості.

Просимо сприяти перебігу Сертифікації-2023 у Запорізькій області та довести до відома педагогічних працівників, що для вчителів, які успішно пройшли сертифікацію, передбачено:

- отримання щомісячної доплати протягом строку дії сертифіката пропорційно до обсягу педагогічного навантаження, що виконується на посаді, за якою пройдена сертифікація – 20% посадового окладу (ставки заробітної плати);
- зарахування сертифікації як проходження чергової або позачергової атестації та є підставою для присвоєння відповідних кваліфікаційних категорій та педагогічного звання.