15.12.22

Про Всеукраїнську юніорську та дівочу олімпіаду з інформатики




Громадська організація “Федерація олімпіадного програмування”, до якої входять члени журі Всеукраїнської олімпіади з інформатики, провідні викладачі та тренери зі всієї України, проводить у цьому навчальному році кілька Всеукраїнських олімпіад з інформатики.

Втретє проводиться Всеукраїнська юніорська олімпіада з інформатики та Всеукраїнська дівоча олімпіада з інформатики, переможці яких зможуть взяти участь у Європейській юніорській та дівочій олімпіаді відповідно.
Мета юніорської олімпіади — популяризувати інформатику та дати можливість позмагатися на міжнародному рівні учням середньої школи, яким складно потрапити на Міжнародну олімпіаду з інформатики через свій вік. Саме тому учасники мають бути принаймні 2008-го року народження. 

Мета дівочої олімпіади — популяризувати інформатику (програмування) серед дівчат, які навчаються у школі. Відбірковий етап на ці олімпіади відбудеться онлайн. Детальніше з форматом проведення можна ознайомитися за посиланням https://oi.in.ua/21-11-22/.

Переможці всіх цих олімпіад отримають кубки та медалі. Участь в усіх олімпіад є повністю безоплатною. Реєстрація на усі олімпіади доступна за посиланням https://reg.oi.in.ua/.